Coach Circle

Banners

Een banner is een door een bedrijf gemaakte grafisch reclame-uiting die op het internet te vinden is. Wanneer je op een banner hebt geklikt, opent zich van zelf een pagina betreffende de informatie die op de banner te vinden was. Deze banners bestaan meestal uit een JPEG, GIF of een Flashbestand met standaard afmetingen die in de browser te vinden zijn. Wanneer je als bedrijf zijnde geïnteresseerd bent in banners, dan kan je voor jouw website banners laten maken. 

Waar gebruik je banners voor?

Bedrijven maken om verschillende redenen gebruik van banners. Een belangrijke reden is dat het een goede manier is om Traffic naar de website te genereren. Een tweede goede reden is dat het een prima manier is om naamsbekendheid te creëren. Wanneer een bedrijf besluit gebruik van maken van banners, is het belangrijk dat deze goed zichtbaar zijn voor elke bezoeker. Om die reden beschikken banners vaak over felle kleuren, animaties, geluid of video.

Wanneer plaats je een banner?

Internet marketing wordt steeds belangrijker in de marketingmix van een bedrijf. Niet alleen omdat de resultaten goed meetbaar zijn, maar ook omdat het op een snelle en effectieve manier verkopen kan opleveren tegen lage kosten. De prijs is wel afhankelijk van de plaats waar je de banner wilt plaatsen. De plaats waar de banner geplaatst wordt is erg belangrijk. Ze moeten allereerst passen bij de interesses van de bezoekers van de website waarop de banner wordt geplaatst. Dit voorkomt irritatie bij de bezoekers en zorgt ook voor meer Traffic. Waar en wanneer je een banner moet plaatsen is niet te zeggen. Dit hangt af van het beschikbare budget en de doelgroep die u wenst te bereiken.

Terug