Coach Circle

Review Snappa

Snappa is een website die je ook kunt gebruiken voor het maken van je gratis banner. Bij aankomst in de editor krijg je eerst een snelle tutorial die uitlegt hoe de website werkt.

Logo maken met Canva!

Een goed alternatief?

Alle templates in Snappa zijn gratis na het aanmaken van een account. Snappe heeft ook toegang tot meer dan 4 miljoen gratis foto’s in hoge kwaliteit. Een groot pluspunt, wat mij betreft. Voor deze tutorial bouw ik een standaard template om naar een Instagram post voor een fotograaf. De templates op Snappa zijn sprekend maar basic. Als dat jouw stijl is, zit je hier helemaal goed. Alle knoppen zijn makkelijk te vinden en werken fijn. Er zijn geen mogelijkheden om je tekst te omlijnen, maar wel om een schaduw te maken. Helaas is er geen color picker aanwezig in Snappa. Hierdoor moet je op gevoel een goede kleur kiezen. Dat kan moeilijk zijn. Gelukkig onthoudt de site wel welke kleuren je als laatste hebt gebruikt. Ook het gebruiken van afbeeldingen, patronen en vormen is makkelijk.

Conclusie

Snappa werkt fijn en is heel basic. Iedereen kan het dus gebruiken, maar je kunt er misschien niet de wow-factor bereiken waar je naar op zoek bent. Gelukkig heb je toegang tot veel, ook als je niet betaalt. Je kunt wel maar drie ontwerpen per maand downloaden. Wil je meer? Dan zul je toch moeten betalen.

Terug