Coach Circle

PhotoPea

Photopea is gebaseerd op Photoshop. Hierdoor ziet het er ingewikkeld uit, maar heb je wel veel meer functies die je op andere websites mist. Ben je al bekend met Photoshop? Dat zal Photopea een eitje zijn voor jou. Heb je Photoshop nog nooit gebruikt? Dan kan het wat overweldigend zijn.

Mooie designs?

Bij het beginnen van een nieuw ontwerp staan veel templates die je kunt gebruiken. Deze zien er echter niet zo mooi uit als je wellicht zou willen. Maar wees niet bang, met Photopea kun je evengoed zelf een mooi design maken! Voor deze review gaan we proberen een Twitter banner te maken van onze favoriete influencer. Deze beginnen we vanaf scratch. Het nadeel van Photopea is dat ze geen galerij hebben met afbeeldingen en vormen. Maar ook hier is een oplossing voor te vinden: Deze kun je zelf maken of uploaden! Photopea heeft vrijwel alle toepassingen die Photoshop ook heeft. Zo zijn er dezelfde effecten te vinden, kun je dezelfde layer styles toepassen en kun je zelf tekenen op je afbeelding. Ook retouching is mogelijk. Hierdoor creëer je weer een heel andere stijl voor je gratis banner - een stijl die de andere website je niet aan kunnen bieden.

Conclusie

Heb je geen enkele ervaring met Photoshop? Dan zou ik voor een alternatief gaan. Heb je wel ervaring met Photoshop maar wil je hier bijvoorbeeld niet voor betalen? Dan zou ik zo snel mogelijk Photopea gaan gebruiken. Het is soms even zoeken naar de goede menu’s,
maar het werkt wel heel fijn.

Terug