Coach Circle

Review Fotor

Fotor is ook erg handige website voor het maken van gratis banners. Laten we snel gaan kijken naar deze website!

Gratis?

Voor deze review ben ik begonnen met het maken van een youtube banner voor een fictief reiskanaal op YouTube. Fotor geeft veel standaard templates, maar ongeveer 90% hiervan is niet gratis. Gaat het lukken om toch een mooie banner te maken? In Fotor zijn standaard achtergronden te vinden, maar ook hier kost het meeste geld. Een goed alternatief is dat je gelukkig wel je eigen foto kunt uploaden. Ik heb een foto van een
rechtenvrije site afgehaald, en deze toegevoegd aan mijn banner. Het toevoegen van deze foto als achtergrond was minder makkelijk dan ik had gehoopt, ik moest eerst op een klein icoontje klikken en dan op ‘Set as Background’. Het toevoegen van vormen en tekst is over het algemeen gemakkelijk. Helaas kan ik niet creëeren wat ik in mijn hoofd heb. Hiervoor zijn de mogelijkheden toch wat te gelimiteerd.

Conclusie

Fotor heeft minder mogelijkheden dan ik zou willen. Er is weinig keuze aanwezig als je gratis een banner zou willen maken. Verder zijn enkele menu’s wat moeilijker te vinden en zijn er minder opties aanwezig. Als je een standaard ontwerp wilt maken, zul je Fotor wel kunnen gebruiken maar voor specifieke ontwerpen zou ik deze website toch niet aan willen raden. Dan zijn er betere alternatieven.

Terug