Coach Circle

Review Easil

De eerste indruk van Easil is dat het - zoals de naam al lijkt te vermoeden - easy te gebruiken is. Het design van de site is clean en lijkt makkelijk te werken. Laten we het uit gaan proberen!

Getting started

Easil geeft enkele standaard templates die je kunt gebruiken. Deze bestaan vooral uit felle kleuren en zijn erg sprekend. Laten we een template aan proberen te passen aan onze smaak. We gaan voor een Instagram story die een fictieve koffiebar probeert te promoten. Het aanpassen van de kleuren is erg simpel. Het enige wat je hoef te doen is op de vorm te klikken en linksboven een kleur te kiezen. Er worden kleuren gesuggereerd maar je kunt ook kiezen voor je eigen kleur. Dit is erg vanzelfsprekend, en easy. Bij sommige handelingen moet je even zoeken naar hoe je dit doet. Zo was het niet heel gemakkelijk om de foto in het rondje aan te passen. Het is allemaal even wennen, maar uiteindelijk
luk .Nu nog even de achtergrondfoto aanpassen en klaar! Dit is niet ingewikkeld, gewoon zoeken voor een foto, erop klikken en het formaat aanpassen. Ik had verwacht dat mijn zoektocht naar een foto van een coffeebar erg simpel zou zijn, maar helaas waren er maar vier foto’s beschikbaar om te gebruiken. Dit is toch erg jammer. Het enige wat ik nu nog wil doen, is een leuk achtergrondkleurtje toevoegen en het lettertype van de coffeebar aanpassen Er zijn enorm veel keuzes voor lettertypes die te zien zijn in een overzichtelijke lijst. Dit werkt toch wel handig! 

Een groot nadeel

Het is fijn dat er een galerij is met foto’s die je kunt gebruiken. Er is te zien dat deze foto’s van Unsplash komen, een site met gratis rechtenvrije foto’s. Dan is het toch erg jammer dat je je story niet kunt downloaden zonder dat er een watermerk op de foto’s staat als je niet wilt betalen. En
betalen is ook alleen mogelijk voor Australië en de Verenigde Staten...

Conclusie

Over het algemeen is Easil makkelijk te gebruiken. Er zijn genoeg opties te vinden waardoor je altijd een mooi resultaat krijgt. Vooral in combinatie met een van de vele standaard templates. Maar het is toch jammer van de watermerken zonder de mogelijkheid om deze weg te halen. Het resultaat? Een mooie advertentie voor op Instagram die hopelijk veel klanten gaat trekken naar deze fictieve koffiebar!

Terug