Coach Circle

Canva

Canva is de meest uitgebreide (en meest gebruikte) website voor het maken van gratis banners. Er is veel keuze en heel veel standaard templates. Niet alleen voor het maken van banners, maar ook voor Instagram berichten en posts, verslagen, CV’s en nog meer.  We hebben eerder een op Gratisbanners.nl een blog gemaakt over Canva.

Canva & gemakkelijk?

Canva gaan we gebruiken om een banner voor op Facebook te maken. Ons fictieve bedrijf hiervoor is Barbershop Hair! Hiervoor moet de banner dus professionaliteit en barbershop uitstralen. Laten we gaan proberen om dit vanuit het niets op te bouwen. Een foto uitkiezen is erg gemakkelijk. Je kunt kiezen uit miljoenen foto’s, maar een groot deel hiervan is gratis. De mooiste foto’s kosten geld. Dat is toch jammer. Standaard barbershopkleuren zijn rood, wit en blauw en dat is ook wat wij gaan gebruiken. Het logo is snel gemaakt, maar een functie die ik mis, is om de tekst even breed uit te lijnen. Hierdoor oogt het snel wat rommelig. Het voordeel aan tekst in Canva is dat er ook standaard templates zijn. Hierdoor hoef je niet zelf te zoeken naar lettertypes die goed bij elkaar passen. Om dan de kleur en grootte aan te passen is erg makkelijk. Wat moeilijker te vinden is, is het aanpassen van de afstand tussen de letters.

Conclusie

Canva is erg gemakkelijk te gebruiken. Er is veel wat gratis is, maar als je heel specifiek op zoek bent naar iets, wordt het wat moeilijker. Gelukkig helpen de vele templates je goed op gang. Canva is erg uitgebreid en dat is een enorm groot voordeel! Nog een groot voordeel - dat wij niet uitgeprobeerd hebben - is het gebruik van animaties. En het beste van alles? Het is de enige Nederlandstalige website voor het maken van gratis banners!

Terug