Coach Circle

HTML5, Javascript & CSS

De echte diehards onder ons kunnen bij het ontwerpen van banners gebruik maken van HTML5, Javascript & CSS; 3 verschillende programmeertalen. Met deze talen kunnen dynamische (bewegende) banners worden gemaakt, die natuurlijk meer opvallen dan statische banners. Hieronder staat een korte uitleg over deze talen.

HTML5

HTML staat voor HyperText Markup Language en is de standaard programmeertaal voor het web. Meestal wordt HTML5 gebruikt voor de inhoudelijke kant van een website, en wordt de opmaak gemaakt door een bijgevoegd CSS-bestand. Ook het programma Adobe Animate CC draait op basis van HTML5. Dit programma maakt echter deel uit van het Creative Cloud pakket van Adobe en is dus niet gratis. Wanneer dit geen probleem is, is het programma wel zeker een aanrader bij het maken van banners: erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te personaliseren.

CSS

CSS staat voor Cascading Style Sheets (stijlbladen). Met CSS wordt de vormgeving van webpagina's bepaald. Elementen krijgen met HTML een naam of soort aangewezen, die vervolgens in CSS een stijl krijgen. CSS is ook een belangrijk deel bij het programmeren van banners. Een banner moet natuurlijk aantrekkelijk ogen om de aandacht te trekken van gebruikers of bezoekers.

Javascript

Ook Javascript is een programmeertaal die vaak wordt gebruikt op het web. Deze taal maakt de elementen - die je met HTML opzet en met CSS vormgeeft - dynamisch en interactief. Ook bij banners zal Javascript dus nét de twist geven die nodig is om jouw banner meer te laten opvallen.

 

Terug