Coach Circle

GIF banner

Gif banners waren een revolutionaire uitvinding, ze maakte het voor het voor het eerst mogelijk om beweging in een banner in te voegen. Ze hebben dan ook een rijke geschiedenis met vele toepassingen en vormen. Gifbanners zijn voor veel websites gebruikt in de afgelopen jaren, Helaas is dat tijdperk afgelopen en zijn gif banners vervangen door andere soorten banners. Hieronder gaan we dieper in op de geschiedenis van de gif banners

Geschiedenis

Gif banners waren de eerste banners die het mogelijk maakte om beweging toe te voegen in afbeeldingen. Hierdoor werden ze al snel veel toegepast. Het gebruik van gif banners is dan ook stevig afgenomen. Gif banners zijn in de loop der tijd in gehaald door flash banners, die het mogelijk maakte om soepele beweging toe te voegen. Flash werd op haar plaats weer ingehaald door HTML 5, dat op dit moment mateloos populair is.

Nadelen Gif banner

De gif banner is in de loop der tijd dus ingehaald door andere bannersoorten. De grote voordelen van de gifbanner zijn verder uitgewerkt in Flash en HTML 5. Gif banners maken verandering van de afbeelding mogelijk, maar geen vloeiende bewegingen. Dit werd mogelijk met Flash banners, wat ze mooier en professioneler maakte. Ook heeft gif maar 256 kleuren, wat veel foto's aanzienlijk in kwaliteit verlaagt.

Voordeel Gif banner Jpg Banner

Er zijn dus een aantal argumenten om niet te kiezen voor een gifbanner, maar er zijn ook voldoende redenen om juist wel voor een GIF-banner te kiezen. Zo hebben GIF-banners een kleine bestandsgrootte en kan de inhoud bewegelijk worden ingesteld. Er kan daarmee dus meer informatie in één banner. Een bijkomend effect van de beweging is dat het duidelijk in het oog springt.
 

Terug