Coach Circle

Banners maken met Canva

Wil je graag meer bekendheid? Of wil je een evenement promoten? Dit gaat heel gemakkelijk en snel met het grafische programma Canva.

Gratis programma?

Vaak hebben gratis programma's het imago van een slecht programma of een programma waar je voor moet betalen als het eenmaal gepubliceerd gaat worden. Toch is dit bij Canva niet het geval. Het programma is makkelijk in gebruik en het aanbod is zo uitgebreid, dat betaalde foto's en lay-outs totaal niet nodig zijn.

Hoe het werkt

Om te beginnen met ontwerpen via Canva moet je je aanmelden of inloggen. Bij het aanmelden kan je kiezen waar je Canva voor wilt gebruiken: persoonlijk, professioneel of educatief gebruik. Als je eenmaal ingelogd bent, kun je kiezen voor het soort ontwerp dat je wilt maken. In ons geval: een banner.

Type banner

Vervolgens wordt er gevraagd wat voor soort banner je wilt maken. De keuze bestaat uit: Youtube-banners, grote of kleine vierkantjes, een Facebook-banner, een E-mailheader, een Leaderboard, etc. In dit stappenplan gaan we voor een Facebookbanner.

Standaard Layout

Bij de volgende stap kan er gekozen worden uit verschillende soorten standaard layouts. Voor een aantal layouts moet je betalen, maar er is ook een enorm aanbod aan gratis layouts.

Layout aanpassen

Nadat er een standaard Layout is gekozen, laat het programma allemaal opties zien om het ontwerp te personaliseren. Tekst kan worden aangepast, vormen kunnen worden toegevoegd, kleuren kunnen worden gewijzigd; iedereen die eens met Paint heeft gewerkt kan hiermee omgaan.

Eigen foto uploaden

Ook is het uploaden van eigen foto's of gratis stockphotos een mogelijkheid. De meest originele banners ontstaan natuurlijk wel uit eigen fotomateriaal, dus dit is dan ook zeker een aanrader.

Conclusie

Professionele designers zullen meer baat en vrijheid hebben bij professionele programma's, maar voor ondernemers die hier niet te veel tijd in willen/kunnen steken of hier geen behoefte aan hebben, is Canva een perfect programma. Het is gebruiksvriendelijk, kost niet veel tijd en geeft mooie eindresultaten (wanneer de maker een goede smaak heeft dan). Al met al: top programma voor snelle opdrachten tussendoor.

Designschool

Last but not least heeft Canva ook nog een designschool met allerlei artikelen en tutorials die van pas komen bij het ontwerpen van banners.

Terug