Coach Circle

Adobe Animate CC

Adobe Animate CC is een professioneel programma dat gebruikt wordt voor animaties op het web. Het is een programma dat valt onder de Creative Cloud van Adobe en is dus niet gratis. Wanneer geld uitgeven aan een dergelijke programma geen probleem is, is Adobe Animate CC zeker een aanrader. Het programma maakt mooie totaalplaatjes die erg professioneel en vakkundig overkomen.

Logo maken met Canva!

Voordelen

Animatie is een tool die tegenwoordig steeds populairder wordt. Een bedrijf kan door animaties makkelijker persoonlijke boodschappen uiten en behoudt meer bekendheid door het uitstralen van haar huisstijl. Adobe Animate CC is hier ook een goed programma voor. Een groot voordeel is dat het programma gebaseerd is op vectoren i.p.v. pixels. Bij vector-bestanden wordt er gebruik gemaakt van formules om bijvoorbeeld rondingen te geven aan objecten. Op die manier blijft een ontwerp altijd scherp, hoe ver je ook inzoomt op de afbeelding.

Nadelen

Adobe Animate is dus een prima systeem om animaties te maken, maar er schuilt wel een groot nadeel achter het systeem: de grootte van de bestanden die eruit rollen. Vaak hebben platformen waarop banners kunnen worden gedeeld een limiet wat betreft bestandsgrootte. In dat geval zul je bijvoorbeeld afbeeldingen kleiner moeten maken, waardoor de kwaliteit van de banner achteruit gaat.

Kosten Adobe Animate CC

Het programma kan los als tool worden aangeschaft bij Adobe. In dat geval kost Adobe Animate CC €24,19 per maand. Wanneer je interesse hebt in meerdere designprogramma's is het misschien aantrekkelijker om het gehele Creative Cloud pakket aan te schaffen. Dit zal je €60,49 per maand kosten, maar levert ook een enorm uitgebreid aanbod aan programma's op. Als student zijnde, kun je zelfs korting krijgen op een Creative Cloud account. Dan betaal je namelijk €140,- per jaar voor 2 licenties. Handig voor jou en je huisgenootje bijvoorbeeld.

 

Terug