Banners van Gratisbanners.nl

Under construction

Technische werkzaamheden vanwege vernieuwen website.
We zien je graag snel weer terug!

Banners zijn van die vierkante of rechthoekige vormen waarin dan advertenties getoond worden. Je vindt ze op vrijwel alle websites en online platformen. Deze banners kunnen statisch zijn (niet bewegen) maar ook dynamisch en erg veel bewegingen tonen. Adverteren via banners wordt al jarenlang gedaan en is een effectieve manier om producten of diensten te reclameren. Probeer er eens op te letten tijdens het internetten en je zult merken dat je op veel websites een banner tegenkomt.

Waarom adverteren met banners?

Adverteren met banners is om meerdere redenen voordelig. Zo is het een relatief goedkope manier om een grote doelgroep te bereiken. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van het internet, dus kan zo een banner erg waardevol zijn. Ook kan je met banners doelgericht adverteren en de resultaten gemakkelijk bijhouden. Immers, je kiest zelf op welke website je wilt adverteren en alle resultaten worden netjes via het internet bijgehouden. Je kan direct zien of mensen op de banner klikken of niet. Banners zijn er in meerdere soorten die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Verschillende soorten banners

Als je naar banners gaat zoeken kom je al snel verschillende soorten tegen. Zo heb je affiliate banners, GIF banners, JPG banners, Flash banners en HTML5 banners. JPG banners zijn altijd statisch en tonen een afbeelding of foto met een bijbehorende tekst. GIF banners tonen een opeenvolging van afbeeldingen of een stuk van een video en spelen dat bestand dan continu opnieuw af. Flash en HTML5 banners worden vooral gebruikt om animaties en creatieve video's te tonen. Affiliate banners zijn bedoeld voor affiliates die op hun online platform advertenties tonen van andere partijen. Zij ontvangen dan commissie per klik of aankoop.